Showing posts with label test. Show all posts
Showing posts with label test. Show all posts

computer accessory


              
Q1:What is computer accessory?
Ans:A computer accessory is a piece of hardware that can be installed with a computer to make it more useful.
Q2:Name different kinds of keyboard?
Ans:Alphabet keys
Numeric keys
Function keys
Arrow keys
Special keys
Q3:What is joystick?
Ans:A joystick is an input device which consist of vertical handle which which can move in two directions. It is used to play games.
Q4:What is webcam?
Ans:Webcam is also is known is webcamera.It is used to transfer image to the computer.
Q5:What is compact disc(CD)?
Ans:Compact disc or CD is an optical disc which is used to store data.Capacity of CD is measured in megabytes( MB)
Q6:What is digital video disc(DVD)?
Ans:Digital video disc is also called DVD.They can store data.Storage capacity od DVD’s is measured in Gigabytes(GB).
Q7:What is USB flash drive or pen drive?
Ans:USB stands for universal serial bus.It is portable storage device .USB flash drive is also called pen drive.
Q8:What are monochrome monitors?
Ans:Monochrome monitors display result in one colouronly.They are called black and white monitors
Q9:What are colour monitors?
Ans:Thecolour monitors display results in many colours.
Q10:What are LCD monitors?
Ans:LCD (Liquid Crystal Display) monitor is modern form of colourmonitor.LCD is thinner and occupies lesser space.
Q11:What is speaker?
Ans:A speaker is output device.It help us to listen music and watch movies .



General Knowledge Science Test Prepration



General Knowledge Science
By:  Nadeem Ashraf Janjua
o   Major parts of Human Body and Function
Ear
For hearing
Teeth
For Biting
Nose
For Smell
Eyes
For See/Watching
Feet
For Walking
Hands
For writing and daily work

o   Milk Teeth
o   Permanent Teeth
o   Senses
ü Hearing
ü Taste
ü Smell
ü Vision
ü Touch
o   Joints
Elbow Joint, Neck Joint, Knee Joint
o   Skeleton
ü It consist of 2016 bones
ü It provide support to human body and protect our inner organs.
o   Keeping Healthy
ü Eat Healthy Food
ü Get Regular Exercise
ü Get Enough Sleep
ü Early to sleep and early to awake
Living and Non Living
o   Water
A colorless, tasteless liquid, main component of Earth and life and all of living organisms
o   Fire
The hot, bright flames produced by things that are burning
o   Environment
Any thing that is around us called on environment
o   Environment Pollution
Presence of harmful pollutants in an environment that makes this environment unhealthy to live in
o   Air Pollution
It is a mixture of solid particles and gases in the air
o   Water Pollution
It is the contamination of water bodies usually as a result of human objectives
Plants and Animals
o   Trees
Neem Tree, Amla Tree, Peepal Tree, Tulse Tree
o   Shurbs
Small woody plants. Example Aloe Vera
o   Herbs
Leafy green or flowering plants. Example Parsley, Mint, Basil
o   Land Animal
Which live entirely on land. Examples Cats, Spider, Ants
o   Water Animals
Which live entirely in water. Example Fish, Octopuses, Lobster
o   Birds
Parrot, Owl, Pigeons, Dove
o   Domestic Animals
Horse, Cow, Sheep, Dog, Cat, Goat
o   Wild Animals
Bear, Wild Hogs, Deer
o   Animals and their young ones
Hen
Chick
Cat
Kitten
Dog
Puppy
Buffalo
Calf
Duck
Ducking
o   Endangered Animals
Snow Leopard, Bald Eagle, Polar Bear, Red Panda
o   Endangered Plants
Wild Rise, Georgia Aster
o   Importance use of Animals
We get food, fiber, labor, medicines from animals. They are used for economic purpose.
o   Importance of Plants
They maintain atmosphere. They release oxygen, which animals, human need to breathe. They give us food to eat.
o   Importance of Forests
We got timber, food, fuel from them. They protect environment.




Computer Note

Computer Notes
Prepared by : Nadeem Ashraf Janjua

Q
Why we use computer in Schools ?
Ans
Ø To prepare result.
Ø To make time table.
Ø To type letters.
Ø For learning and understanding.
Q
Why computer is used in Banks?
Ans
To keep account of customer’s money to make entries is passbooks.
Q
What is the use of computer in Offices?
Ans
Ø To type letters and reports.
Ø To prepare salary slips.
Q
Why we use computer at Home?
Ans
Computer are used at home
Ø To draw picture
Ø To play games
Ø To listen music
Q
What is the use of computer in Shops?

Ø To make bills
Ø To keep record of items
Ø To record the price of items
Q
What is the use of computer in Hospital?
Ans
Computers are used in hospital to keep the record of patient to diagnose the disease.
Q
Why computer used in Railway, Airport and Food Center?
Ans
Computer are used to
Ø Record of Tickets
Ø For Reservations
Ø For price Record


Q
What are three essential parts of computer?
Ans
Ø CPU
Ø Keyboard
Ø Monitor
Q
What other devices makes a computer useful?
Ans
Ø Mouse
Ø Keyboard
Ø Printer
Ø CD
Q
What is a Keyboard?
Ans
ü Keyboard is an input device
ü It looks like a typewriter
ü It has many keys to enter data into computer
Q
What is CPU?
Ans
CPU (Central Processing Unit) is the brain of computer that performs all the calculation.
Q
What is the brain of Computer?
Ans
Monitor is an output device that shows the result of work done by the computer .
Q
What is (VDU)?
Ans
Monitor is also known as VDU. The full form of VDU is video Display Unit. 
Q
What is Mouse?
Ans
Mouse is a input device. It is used to click and select the items. It has two button and a wheel. A mouse is kept on mouse pad.
Q
What are the types of Mouse?
Ans
There are two types.
ü Mechanical Mouse (Has a track Ball)
ü Optical Mouse (Has laser beam)
Q
What is a printer?
Ans
Printer is an output device it prints the result on paper.
Q
What is a Floppy Disk?
Ans
Floppy is a storage device. A floppy has a square shape and 3.5 inches in size.
Q
What is CD?
Ans
The full form of CD is Compact Disk.  It is a storage device.
Q
What is Digital Video Disk?
Ans
Digital Video Disk is also known as DVD. It is a storage device.
Q
What is USB?
Ans
USB stands for Universal Serial Bus. USB flash drive is portable device. It is fast and small in size, and store large data.
Q
What is Pen Drive?
Ans
USB (Universal Serial Bus) is also known as Pen Drive.
Q
What is the difference between CD and DVD?
Ans
CD
ü It Stores small amount of Data
DVD
It Stores Large amount of Data
Q
What is the difference between keyboard and mouse?
Ans
Keyboard
ü Keyboard is used enter text
Mouse
    Mouse is used to Click and select           
      program
Q
What is the difference between Monitor and Printer?
Ans
Monitor
ü Monitor shows result on screen
Printer
     Printer prints result on paper
Q
What happens on the screen when you move mouse on Mouse Pad?
Ans
When we move mouse on mouse pad an arrow like pointer mouse on the screen.
Q
What is the use of Storage devices? Give name of two devices.
Ans
Storage devices are used to store data. Some are CD, DVD, USB, Floppy.




How does a Computer Work
Q
Name the three major tasks performed by the computer?
Ans
The three major tasks are
·        Input
·        Processing
·        Output
Q
Name the two parts of computer which perform input function?
Ans
The three major tasks are
·        Keyboard
·        Mouse
Q
Name the two parts of computer which perform output?
Ans
The three major tasks are
·        Monitor
·        Printer
Q
What do you mean by processing?
Ans
The calculation work is called processing
For Example!
ü Adding two number is called processing  2+2=4
ü Making Juice is processing
Q
What is input? Explain with example.
Ans
The data which you give to compute is called input. For Example
ü Enter two number 7,7
ü Put the Orange in Juice
Q
What is Output? Explain with example.
Ans
The result of work done by the computer is output.
For Example.
ü Result of two number addition is 14
ü The result is Juice in glass
Q
Write two examples of input, Process and Output?
Ans
v Adding two number
v Making Orange Juice

Input
Process
Output
Enter two number 7,7
Add two number 7+7
Result =14
Print orange in Juicer
Make the Juice
Juice in Glass


THE  END
Nadeem ashraf janjua